-- Øk datahastigheten i nødnettet

-- Øk datahastigheten i nødnettet

-- Nødetatene må raskt enes og finne ut hvilken teknologi de skal bruke i tillegg til Tetra, som bare har en overføringshastighet på 28,8 Kbit/s. Det er fornuftig å øke hastigheten slik at video kan kjøres direkte fra et ulykkessted.
Dette sier den nye toppsjefen i Siemens, Per Otto Dyb, som om drøye tre måneder overtar etter Hans Lødrup. Sistnevnte blir nå styreformann i Siemens.

-- Et av de største nye prosjektene neste år for Siemens vil være å få kontrakter med det offentlige nødnettprosjektet, dersom politikerne får bestemt seg for hva de vil, sier Dyb. Han legger til at Siemens i år fikk Gsm R-prosjektet med Jernbaneverket på over 500 millioner kroner.

Siemens har nå seks personer i Norge og 10 i Sverige som jobber på heltid med Tetra og tilhørende teknologier. Ettersom Motorola nylig la ned sitt Norges-kontor har Siemens fått et betydelig forsprang.

Statlig sommel

Divisjonsdirektør Per Arne Hænes i Siemens er overrasket over at det offentlige nødrettprosjektet i høst fikk 30 millioner for å ytterligere utrede videre om hva nødetatene skal ha.

-- De har jo holdt på i flerfoldige år, og det er derfor utrolig at prosjektledelsen og politikerne ikke kommer fram til en konklusjon, sier Hænes.

Dette støttes av den nye Siemens-toppsjefen Per Otto Dyb, som på sin side er meget interessert i mobile løsninger.

-- Jeg har som personlig mål å hele tiden være bedre på data enn mine sønner på 22 og 19 år. Jeg elsker gadgets, og har nå ni mobiltelefoner og fire lommedatamaskiner.

Han mener denne lidenskapen er en klar fordel i jobben.

-- Ettersom jeg er så interessert i data, tele- og mobiltelefoni har jeg godt utgangspunkt og erfaring for å vurdere de store og omfattende data og teleprosjektene som Siemens jobber med på tvers av divisjonsgrensene. De siste tre årene har jeg jobbet med anleggs- og industridivisjonene til Siemens, men tidligere har jeg jobbet i lang tid i Tandberg Data og ABB Flexible Automation, sier Dyb.

Han utelukker ikke restruktureringer etter at han overtar roret til Siemens-skuta:

-- Dette er en kontinuerlig prosess, og vi må hele tiden snu oss etter hva markedet krever. Jeg tror på en samlet vekst i it-næringen på rundt fire prosent neste år, avslutter Per Otto Dyb.