Øker salgsinnsatsen i høst

Øker salgsinnsatsen i høst

Norske Actebis ser vekst i omsetning og kunder i 2009.

Actebis i Norden melder at de doblet overskuddet i finansåret 2008 uten omsetningsvekst. Trenden i det nordiske markedet fortsetter inn i 2009.

- I Norge ser vi mer positivt på det hele. Vi ser vekst i omsetning, og i antall kunder, sier Espen Zachariassen i Actebis Norge.

Selskapet forbereder seg til høsten med flere nye avtaler. HP kommer inn med pc-er i konsument- og bærbar-markedet og med skrivere. Samsung er kommet til og det har kommet en ny Norden-avtale for Adobe. Kostnadskontroll og effektivisering av driften er andre elementer i tillegg til satsing på salgsdelen av virksomheten.

- Vi utvider også med åtte nye i salg, fire selgere og fire produktspesialister. Vi er også ferdige med å implementere SAP, og bruker det aktivt for å utnytte ressurser mer hensiktsmessig, forteller Zachariassen.

Les mer: Actebis tar inn Adobe

Actebis gir ut tall kun på nordisk nivå. Norden-direktør Torben Qvist kunne i starten av juli rapportere et overskudd for Norden på 26,4 millioner danske kroner for finansåret 2008, en nær dobling fra 14,4 millioner året før. Omsetningsveksten var i samme periode tilnærmet flat, fra 4507 millioner til 4539 millioner danske kroner.

- Siden 2008 var et år med tilbakegang, må dette bety at Actebis tok markedsandeler i Norden, sier Qvist.