Økning for Siemens

Økning for Siemens

Per Otto Dyb kan i sitt første sjefsår i Siemens AS vise til et resultat på 130 millioner og en omsetningsøkning på 35 prosent.
Siemens har avvikende regnskapsår, og feiret derfor nyttårsaften den 30. september.

I formiddag la Dyb fram årsresultatet på en pressekonferanse. Siemens økte resultatet etter skatt med 10 prosent, fra 119 millioner i 2003 til 130 millioner i 2004.

Årsomsetningen var på 4,7 milliarder kroner, en økning på 35 prosent. Ordreinngangen økte med 31 prosent til 5 milliarder. -- Vi er veldig fornøyd med fjoråret, ettersom alle divisjoner unntatt Siemens Building Technologies hadde positive resultater, sier administrerende direktør Per Otto Dyb, som tok over sjefsstolen etter Hans Lødrup tidligere i år.

Bygger ut Gsm R

Den divisjonen av Siemens som går best er Communications Mobile Networks, som passerte 1 milliard i ordreinngang.

Divisjonen, som ledes av Per Arne Henæs, har store kontrakter med Netcom og Jernbaneverket. Gsm R-utbyggingen alene ga Siemens en kontrakt på 500 millioner kroner tidligere i år.

Eksporten har økt fra 443 millioner i 2003 til 566 millioner i 2004.

Bra også i første kvartal

På spørsmål fra Computerworld sa Dyb at også første kvartal i regnskapsåret 2005, som de snart er i ferd med å avslutte, vil bli veldig bra.

Foruten Communications Mobile Networks sa Dyb at Olje og gass-divisjonen ser ut til å levere gode tall i første kvartal.