Økonomisk nytte av lomme-pc

Økonomisk nytte av lomme-pc

Lomme-pc-løsningen ePocket Handyman sparer tid og penger for håndverks- og servicebedrifter. Nå er en kartfunksjon integrert i løsningen.
Kun et halvt års tid tar det for en typisk servicebedrift å få avkastning på investeringen i en ePocket Handyman-løsning, hevder leverandøren ePocket Solutions. Nå har ePocket inngått samarbeid med MapSolutions og tilført Handyman en online kartløsning som kan høyne effektiviteten og arbeidsmiljøet ytterligere.

-- Gule, løse lapper og frustrerende papirarbeid er snart en saga blott, sier adm. dir. Åsmund Dahl i ePocket Solutions, i en pressemelding.

-- Mobile feltløsninger med lomme-pc begynner nå virkelig å svare seg. Handyman er en slik løsning som frigjør feltarbeideren for papirarbeid og sparer kostnader. Funksjonalitet, brukervennlighet og pålitelighet er nå så sterk at håndverkere og servicevirksomheter som tar dem i bruk vinner konkurransefortrinn i forhold til andre. I starten var teknologien dessverre litt ustabil og klumsete, forteller Dahl.

Online kart

ePocket Solutions er et av de det selskap i Norge som har kommet lengst på mobile feltløsninger. Med ePockets programvare Handyman installert på en håndholdt pda, kan mobile håndverkere og servicefolk kobles trådløst sammen med hovedkontorets økonomisystem og spare verdifull tid og ressurs.

Nå har ePocket inngått samarbeid med MapSolutions og utviklet en søkbar kartløsning i Handyman over gsm/gprs. Arbeidsordre kan dermed legges inn av hovedkontoret med tidsbesparende kartangivelse til adressen, eller man kan søke på pda-en og få et detaljkart returnert på sekunder.

Salgssjef Roar Næss i Mapsolutions sier:

-- Samarbeidet med ePocket er veldig spennende og noe vi venter oss mye av. Handyman med vår online kartløsning gir et meget effektivt verktøy for arbeidsfolk i felten.

Ingvild Myhre, adm. dir. i Telenor Mobil, Mapsolutions morselskap, sier i en kommentar i pressemeldingen:

-- Handyman i kombinasjon med kartløsningen fra Mapsolutions er et eksempel på Telenor Mobils strategi hvor vi har et nært samarbeid med partnere for å skape nye mobile løsninger og for å gjøre virksomhetene mer effektive. Handyman representerer en type løsning som påvirker og bidrar positivt i verdikjeden og vi forventer at denne kartløsningen øker nytteverdien ytterligere for våre kunder.

Mange yrker

Elektriker- og rørleggerutgavene av Handyman er hittil solgt i over 2000 brukerlisenser til 305 bedrifter. I tillegg flere også i Sverige og Danmark. Løsningene kjøres på Windows CE-baserte lommemaskiner som får plass i verktøykassa eller kjeledressen.

Datasynkronisering gjøres over gprs som mater opplysningene rett inn i firmaets økonomisystem. Fakturaene sendes ut raskere, fagfolkene sparer tid og heft, omkostningene reduseres, og kundene blir mer fornøyde.

Hittil er det stort sett elektrikere og rørleggere som har benyttet seg av ePockets Handyman-løsning. Men også andre servicemedarbeidere i felten, montører, installatører, kontrollører, vedlikeholdsarbeidere, kan effektivisere sin hverdag og stresse mindre. ePocket har blinket ut 18-20 forskjellige yrker som mål.