Økt sikkerhet i trådløse nett

Intel Precision location er en av flere løsninger vist frem på IDF som har til hensikt å øke sikkerheten i trådløse nettverk

Intel Precision location-teknologien kan forhindre at uautoriserte brukere kobler seg til et nettverk hvis de befinner seg utenfor bygningen. 

                  

Bedre enn GPS

 

Å vite nøyaktig hvor systemene er lokalisert vil ifølge Intel også gjøre det lettere å reparere eventuelle feilkilder.

 

Satellitt-basert GPS er et hjelpemiddel som i slike tilfeller kan fungerer bra utendørs, men det kan ikke benyttes innendørs. Et annet alternativ er triangulering av signalene mellom ulike aksesspunkt, men denne teknikken gir ikke høy nok presisjon. 

 

70 meter 

 

Lokaliseringen fungerer ved at aksesspunktet måler tiden det tar å sende en pakke ut til klienten og tilbake. Fra denne tidsangivelsen kan man så kalkulere hvor langt unna klienten er.

 

Teknologien er så presis at man inntil 70 meter fra aksesspunktet kan se om klienten er plassert på innsiden eller utsiden av en vegg.

 

Flytt skjermbildet med deg

 

For å holde både naboer og forbipasserende unna nettverket vil teknologien muligens være mer effektiv enn dagens krypteringssystemer.

 

Et annet bruksområde for tekologien er at man kan la et videosignal følge brukeren fra rom til rom. Hvis brukeren for eksempel viser en presentasjon en bærbar PC kan bildet flytte seg over til TVen når man kommer inn i stua eller over til projektoren når man kommer inn i møterommet.

 

Både aksesspunkt og klienter må modifiseres for å støtte systemet. Intel ønsker å presentere teknologien for standardiseringsgruppen som arbeider med IEEE 802.11.