OL-moro på iPhone

OL-moro på iPhone

UKESLUTT: Rykter, oppdateringer og smånytt fra uka som gikk.

Hver lørdag oppsummerer vi uka som har gått i Macworld-verden.

Noen synes kanskje det blir vel mye OL-prat i disse dager, men nå som Norge endelig har begynt å innkassere gull burde patrioten i oss alle blomstre. Eller?

OL følger man selvsagt på tv, men det finnes en rekke iPhone-programmer spesielt laget for årets olympiske leker i Vancouver. Her er våre favoritter:

  • Vancouver 2010 Guide: Den offisielle OL-app-en med fullstendig oversikt over alle øvelser. Du kan enkelt se hva som går når og lagre favoritter. Helt gratis.
  • Cowbell 2010 : Navnet sier alt. For 6 kroner kan du ringe med iPhone-bjella og til og med pryde den med det norske flagget.
  • Historic Olympic Medal Table: Denne nerdete app-en gir deg oversikt over alle medaljer delt ut i alle vinter-OL noensinne. En "must have" for enhver OL-kommentator (også de som sitter hjemme i stua).

Sjekk også Apples vintersport-seksjon på App Store for flere programmer.

Ukas rykter

Det kan virke som om ryktemakerne har tatt ferie etter iPad ble lansert. Denne uka har det kommet svært få rykter, men vi har som alltid noen på lur. For Steve Jobs-tilhengerne der ute kan vi melde at en offisiell biografi av Apple-sjefen kan være på vei. Ifølge New York Times har Walter Isaacson fått i oppdrag å skrive boken om Steve Jobs' liv. Isaacson har tidligere skrevet biografier for Albert Einstein og Benjamin Franklin. Apple har som vanlig ikke villet kommentere ryktet.

Ukas oppdateringer

Etter en usedvanlig hektisk oppdateringsrunde forrige uke, har det også vært stille på denne fronten i uka som har gått. Eier du en MacBook som er kjøpt mellom mai 2006 og desember 2007 kan du imidlertid få byttet ut harddisken din i et reparasjonsprogram Apple har satt i gang grunnet defekte disker fra Seagate. Les mer her.

Ukas fem mest leste

1. Det beste fra Macworld Expo 2010
Her er de 11 beste nye produktene fra årets Macworld-messe.

2. Fyll ledig plass med musikk
BRUKERTIPS: Apple iTunes 9.

3. Nordea klar med bank-app
Mobilbank tilpasset iPhone.

4. Appelsiner lader eple-telefon
Glemt lader i iPhone-en din? Bruk appelsiner i stedet!

5. Photoshop - deilig, men farlig
Macworld Norge advarte mot Photoshop for 20 år siden.

God helg!