OL på betalt bredbånd

OL på betalt bredbånd

NRK samarbeider både med mobil leverandører og bredbåndsaktører for å spre OL-sendinger til de tusen hjem.
Alle sendingene fra sommerlekene i Athen på NRK1 og NRK2, i alt over 300 timer, vil være tilgjengelige på bredbånd. I tillegg blir det produsert eksklusive godbiter spesielt for bredbånd.

-- NRKs bredbåndstilbud i forbindelse med OL i Athen blir det mest omfattende noen gang, sier Morten Brusletto, direktør for innholdsutvikling hos NextGenTel.

OL-tilbudet vil være en betalingstjeneste og prisen vil være 298 kroner for hele OL-perioden, eller 48 kroner for en dags tilgang.

-- Tilbudet vil åpne opp en ny verden for NextGenTels 80.000 kunder i Norge som vil motta sendingene i 900 kbs eller 600 kbs. De aller fleste kundene våre vil kunne se innholdet i den beste kvaliteten, skriver Nextgentel i en pressemelding.

Tidligere distribusjon av tv på bredbånd blir å betrakte som prøvesendinger i forhold til dette, sier Brusletto. Med denne distribusjonen vil bredbåndskunder dra full nytte av fleksibiliteten bredbånd tilbyr, nemlig muligheten til selv å velge tidspunkt for repriser og å se øvelser i sin helhet som ikke blir vist på tv.

Et gjennombrudd?

-- Sendingene symboliserer et gjennombrudd for tv-distribusjon via bredbånd. Vi er spent på oppslutningen, men vi tror mange vil benytte seg av muligheten til å se øvelser når det passer best og så mange ganger man ønsker. Stadig flere av våre kunder har nå koblet pc-en mot tv, og kan dermed nyte innholdet fra godstolen i stua, avslutter Brusletto.

Daglig vil NRK produsere to 90-minutters sammendrag som vises først for bredbåndsbrukere, deretter på TV. Både sammendragene og de direktesendte TV-sendingene blir indekserte, noe som gjør det enkelt å finne fram til øvelsene man ønsker å se.

På bredbånd vises også eksklusive direktesendinger som ikke kommer på tv. Det vil også finnes et rikholdig OL-magasin på NRK.no/OL med blant annet nyheter, resultater og statistikker.

Strenge rettighetsregler

På grunn av meget strenge rettighetsregler må NRK.no tilby OL-sendingene kun begrenset til bredbåndsbrukere i Norge. I tillegg til NextGenTel har NRK inngått avtaler med Telenor og UPC om distribusjon av sendingene, går det frem av pressemeldingen.