Ølskole på nett

Ølskole på nett

Vil gi bedre kunnskaper om alkoholsalg til butikkene.
Denne uken ble den nettbaserte Ølsalgskolen lansert. Målet er å øke kunnskapen om salg av alkohol i landets 4400 dagligvarebutikker.

- Ølsalgsskolen skal gjøre det lettere for butikkbetjeningen å be om legitimasjon når unge kunder kommer for å kjøpe øl, sa Thomas Angell i Handelens Ølsalgsråd på pressekonferansen i Oslo på tirsdag.

Gratiskurset er det første av sitt slag her i landet, og er et ledd i arbeidet med å gjøre ølomsettingen i butikk tryggere. Bak kurset står Handelens Ølsalgsråd, som er et samarbeidsorgan mellom bryggerinæringen og de fire grupperingene i dagligvarehandelen, som har jobbet med temaet siden midten av 70-tallet. Målet er å gjøre butikkansatte som sitter i kasse mer ansvarsbevisste, og sikre at regelverket rundt salg av øl og annen alkoholholdig drikke blir fulgt.

- Dette er en utmerket måte for kassebetjeningen å gjøre seg kjent med regelverket på, understreker Angell overfor Pressekontoret.

Etter å ha gjennomført Ølsalgsskolen, belønnes kursdeltageren med et kursbevis, som blant annet kan brukes som attest ved jobbsøking.