Olympus går i vannet

Olympus går i vannet

Olympus demonstrerer rystende kamera-håndtering på Elektrofil-messen i Oslo Spektrum.

Når man produserer kompakte digitalkameraer som både tåler vann og kraftige rystelser, holder det ikke bare å snakke om det. Man må vise at det er sant. Derfor stiller Olympus med akvarium, inkludert levende fisk, på Elektrofil-messen som denne helgen avholdes i Oslo Spektrum.
 
Helt uoppfordret dyppet Tom Arne Evensen hos Olympus Norge et Olympus Mju 720 SW ned i akvariet da PC World Norge besøkte Olympus-standen på pressevisningen forut for åpningen av messen. Med kameraet nede i akvariet knipset han et bilde av undertegnede sett fra gullfiskenes ståsted, eller hva det nå heter i fiskenes verden.
 
Det ble ikke et særlig vakkert bilde, men det var ikke Olympus sin feil. Litt grumsete vann, mange reflekser, en lysspot rett i mot og PC Worlds utsendte fotografert uten at andre enn fiskene hadde sjanse til å se i søkeren. Det kan være en utfordring for et hvilket som helst kamera.

Ingen lekkasje

Men i motsetning til kameraer flest tålte Olympus Mju 720 SW behandlingen uten protester. Ingen antydning til lekkasje.
 
- Kameraet er bygd for å tåle vann ned til tre meters dybde, saltvann som ferskvann. Men har du dyppet det i saltvann, kan det være lurt å skylle det i springen når du kommer hjem, forklarte Tom Arne Evensen.
 
Før han slapp kameraet i gulvet med et smell. Vi trodde det var et uhell fordi kameraet var vått og glatt, men nei da. Det var en del av demonstrasjonen.
 
– Kameraet er bygd for å tåle et fall på halvannen meter, fortsatte Evensen.
 
Navnet forklarer alt. S’en står for «shock» og W’en for «water». Innlysende, det burde vi ha skjønt.
 
Olympus Mju 720 SW koster 3 490 kroner inkl. mva. hos Expert-kjeden. Vil man ta det med seg ned på større dyp enn tre meter, tilbyr Olympus undervannshus som skal tåle trykket helt nede på 40 meters dyp.
 
Den uforsiktige kamerabehandlingen kan bivånes på Elektrofil-messen i Oslo Spektrum lørdag 1. april og søndag 2. april. Demonstrasjonen er ingen aprilspøk.