Om klær, kyllinger og virtuelle klemmer

Forskere fra Singapore har utviklet en nettstyrt vibrasjonsjakke for kyllinger som snart skal brukes på menneskebarn.

Vi tar det en gang til: Forskere fra Singapore har brukt masse tid og penger til å utvikle en teknologi som skal gi brukerne en følelse av å bli tatt på over nettet, skriver Reuters.

 

Av en eller annen grunn, som nyhetsbyrået ikke nevner, er teknologien først utviklet for kyllinger. Det dreier seg om en slags vibrasjonsjakke. Hva kyllinger skal med en vibrasjonsjakke vet vi ikke, men det muligens geniale plagget styres altså trådløst av en datamaskin og skal gi kyllingen en følelse av å bli "tatt på" av eieren sin.

 

Pyjamasklem 

 

Neste skritt er å bruke det samme konseptet til overføre klemmer over internett. Foreldre er mye ute og reiser, og en pyjamas med innlagt nettklem er akkurat hva som trengs i slike situasjoner.

 

Forskerne ved Nanyang Technological University tenker på å få laget en pyjamas som bruker nettet til å justere forandringer i press og temperatur. Dette simulerer følelsen av å få en god klem. Foreldre med for mye reisetid og penger, skal da kunne kjøpe et tilsvarende klesplagg og få en klem tilbake.