Omrokkering i Siemens

Omrokkering i Siemens

Siemens Business Services selger sin produkt-divisjon til Fujitsu Siemens.

Siemens selger Product Related Services (PRS), et forretningsområde innen Siemens Business Services (SBS), til Fujitsu Siemens Computers BV med virkning fra 1. april 2006.

 

Kontrakten ble signert i dag. Partene er enige om å bevare taushetsplikt når det gjelder salgssummen. Transaksjonen er avhengig av godkjenning fra konkurransemyndighetene.

 

Det betyr at Siemens gjernnomfører en varslet strukturendring i it-datterselskapet. SBS skal nå utelukkende konsentrere seg om it-tjenester i outsourcingsmarkedet og det de kaller "innovative it-prosjekter".

 

Områdene som defineres som "Operation Related Services" og "Solutions" utgjør kjernen i selskapet og står for trekvart av SBS’ omsetning på ca. 5,4 milliarder Euro i forretningsåret 2005.

 

5.000 ansatte flyttes 

Med PRS selger SBS en forretningsenhet med 5.000 medarbeidere globalt, og en omsetning på 1.3 milliarder Euro oppnådd i det siste forretningsåret 2005 (30. september).

 

PRS vil bli integrert som en helhet i Fujitsu Siemens Computers og danne utgangspunktet for en ny serviceenhet.

 

- Vi er svært fornøyd med at nettopp Fujitsu Siemens Computers er valgt som partner for vår PRS enhet. Fujitsu Siemens er opptatt av å styrke porteføljen sin på dette området og har definert dette som et strategisk mål, sier administerende direktør Ove Guttormsen i Siemens’ datterselskap SBS.

 

Ny trend

Med oppkjøpet av PRS følger Fujitsu Siemens Computers ifølge Guttormsen trenden i it-bransjen om å tilby både maskinvare og relaterte tjenester fra én leverandør.

 

- SBS vil fra nå av fokusere fullstendig på restrukturering og utvikling av kjernevirksomheten.  I fremtiden vil SBS samarbeide med Fujitsu Siemens Computers eller andre partnere og tilby produktrelaterte tjenester som en del av sine outsourcing - og løsningsprosjekter, fremholder Guttormsen.

 

I Norge er det rundt 90 ansatte i PRS som nå får ny arbeidsgiver, og den nye enheten vil ledes av Terje Rønning.