Omsetningsdobling for Siba

Omsetningsdobling for Siba

Hjemmeelektronikk selger bra til jul. Hos Siba er omsetningen doblet etter første uke i desember.

Svenske Siba melder om en pangstart på julehandelen. Etter å ha summert opp salget etter den første desember-uken, viser regnskapene en dobling av omsetning sammenlignet med tilsvarende periode i 2009.

Smarttelefoner, kaffemaskiner og lesebrett

Bengtsson peker på flere produkter som er med på å løfte handelen, deriblant smarttelefoner, kaffemaskiner, lesebrett og spill.

Teknologiinteresserte og pengesterke nordmenn har lenge fristet den svenske elektronikkforhandleren. Nå satser selskapet ytterligere for å befeste sin posisjon i det norske markedet, blant annet med ansettelsen av et administrativt personale i organisasjonen kun for det norske markedet.

– Nordmenn er utrolig interessert i teknikkprodukter og etterspør hele tiden de nyeste trendene på markedet. Med en ny organisasjon, sterk markedsføring og et bredt sortiment satser vi på det norske markedet. Da vi startet opp i Norge i 2000 var markedet preget av to aktører som helt dominerte hjemelektronikkbransjen, fortsetter Bengtsson.

Til tross for at det har kommet mange nye aktører det siste tiåret, er det norske markedet for hjemmeelektronikk fremdeles av et fåtall, dominerende aktører. Bengtsson mener det likevel det er rom for økt konkurranse og lavere priser.

– Det er rom til å presse prisene ytterligere i Norge, avslutter han.

Ikke alene

Siba er imidlertid ikke alene om å være hugget. Dixons Group, som eier elektronikkjedene Elkjøp og Elgiganten i Norden, rapporterte nylig om god fremgang for Elkjøp-konsernet.

Les også: God fremgang for Elkjøp