Ønskeliste for iOS 5

Ønskeliste for iOS 5

Snart kommer nye funksjoner til iPhone-operativsystemet. Dette ønsker vi oss mest.

Om mindre enn en uke avslører Apple hvilke nye funksjoner vi får se i iOS 5 - neste versjon av operativsystemet til iPhone, iPod touch og iPad.

Hva som kommer vet vi ikke, men forventningene er som vanlig store, og det er mange ønsker ute og går.

Her er det vi mener Apple bør lansere neste mandag, den 6. juni klokken 19 norsk tid.

LES OGSÅ:

Apple bekrefter iOS 5 og iCloud

1) Trådløs synkronisering

Å måtte plugge i en usb-kabel for å ta backup og synkronisere data til maskinen er forsåvidt greit nok, men det hadde vært mye enklere om det var mulig å gjøre det trådløst.

Apple har allerede bekreftet at de vil lansere sin iCloud-tjeneste på WWDC. Vi vet allerede at iCloud sannsynligvis vil la brukere få tilgang til musikken sin fra nettet, men det ville også vært kjekt om man kunne synke for eksempel app-data. Og hva om det var mulig å ta et bilde eller en video på sin iPhone og så automatisk synke den til sin iPad...

2) Bedre kart

Kart-applikasjonen har stort sett vært uforandret siden begynnelsen. Ifølge rapporter skal Apple ha kjøpt opp flere karttjenester, men Google har selv bekreftet at deres tjenester fortsatt vil finnes i den neste iOS-utgaven. Det hadde imidlertid vært kjekt om vi for eksempel fikk innebygd såkalt turn-by-turn-navigasjon, det vil si bilnavigasjon.

LES OGSÅ:

- iOS 5 får widgets

3) Bedre push-notifikasjoner

Det nåværende push-systemet i iOS 4 fungerer fint, men det har utviltsomt et forbedringspotensiale. I dagens løsning er det for eksempel ingen måte å se tidligere notifikasjonser på.

4) Widgets og raskere tilgang til innstillinger

Å måtte gå ut av appen og bla gjennom Innstillinger for å endre lysstyrke på skjermen eller skru av trådløst nettverk på en iPhone er en ok måte å gjøre det på. Enkle, ofte brukte oppgaver som dét er imidlertid midt i blinken for et widget-grensesnitt, likt Dashboard i OS X.

Eller widgets for oppdateringer fra sosiale nettsamfunn som Facebook og Twitter, værprognoser, kalender, og så videre.

Når det er sagt fungerer det nåværende paradigmet om at alle funksjoner er tilgjengelig via apper bra, og det å introdusere widgets kan fort bli overkill. Et mulig alternativ kan være å gjøre multitaskinglinjen mer brukertilpasningsdyktig.

5) Forbedret multitasking

De fleste brukere legger ikke merke til når de har 30 apper kjørende samtidig, og det er fort gjort å klage på dårlig ytelse når dette er tilfelle. En teller som viser hvor mange apper som kjører i statuslinjen, eller en annen enklere måte å avslutte apper på hadde vært nyttig.

Så, hva vil du ha? Del dine ønsker for iOS 5 i kommentarfeltet under!