Ønsker seg en vanntett venn

Visma Norges toppsjef Jørn Gjessing ønsker seg en liten, vanntett, snakkende lommevenn som kan holde orden på arbeidsdagen hans.
Jørn Gjessing har vært sjef i Visma Norge det siste halvåret. Hans jobb er en kombinasjon av å motivere sine mellomledere og å være i dialog med kunder. Den travle mannen har også en god del øvrige administrasjonsoppgaver som fyller arbeidsdagen.

-- Hva gjør du akkurat nå?

-- Jeg sitter og forbereder et kundemøte. Jeg har veldig dårlig tid.

-- Hvor lenge jobber du hver dag?

-- Det varierer, men jeg drar på jobb før rushet begynner, og prøver å komme hjem før neste rush. Men jeg kommer som regel hjem når ettermiddagsrushet er over, ler han.

-- Hva er din mest moderne tekniske anskaffelse?

-- Det er en klokke med GPS som jeg fikk av gode venner. Den er veldig smart. Den kan brukes på fjellet og på sjøen, men jeg har ikke hatt tid til å bruke den ennå.

-- Hvilken teknisk duppedings, som ikke finnes, kunne du tenke deg? --

Jeg kunne tenke meg en liten vanntett lommevenn som holdt orden på alt jeg skulle gjøre i jobbsammenheng. Den skulle ha en hyggelig stemme som for eksempel sa: "Jørn, nå skal du ha et kunedmøte om ti minutter", svarer han.

-- Nevn et teknologisk irritasjonsmoment i hverdagen?

-- Egentlig er det ikke så mye som irriterer meg. Det måtte være at mobiltelefonen ikke har god og jevn nok dekning i eksempelvis tunneler. Det er det jeg sliter mest med.

-- Hva ville du sagt om du møtte Bill Gates?

-- At han bør ligge unna erp-markedet i Norge. Det er nemlig mye mer komplekst enn outlook.

-- Send medialogen videre.

-- Du kan ringe min gamle venn Jan Skøien i Network Norway.