OpenDocument i Microsoft Office

Microsoft vil ikke selv støtte ODF-standarden, men et nytt tilleggsprogram for MS Office støtter dette dokumentformatet.

Det åpner mulighet for å velge det åpne dokumentformatet, og likevel bruke Microsoft Office. Man kan dermed unngå en stor migrering til noe annet enn MS Office.

Stiftelsen bak OpenDocument ble nylig ferdig med testingen av et programtillegg for alle utgaver av Microsoft Office tilbake til MS Office 97. Tilleggsprogrammet er lett å bruke og installerer et nytt valg for å lagre dokumenter på fil-menyen.

Tilleggsprogrammet for ODF håndterer OpenDocument som om det var dokumenter fra MS Office, ifølge en pressemelding.

Standardisert glede

Utviklingen av ODF-plugin til MS Office kommer etter at staten Massachusetts i USA etterlyste et programtillegg som ville "tillate Microsoft Office å på en enkel måte åpne, vise og lagre ODF-filer, og også tillate transformering av dokumenter mellom Microsofts binære (.doc, .xls, .ppt) eller XML-formater og ODF".

ODF-programtillegget gjør dette, og det betyr at staten Massachusetts, og også andre, som for eksempel den norske staten og norske kommuner, kan fortsette med å bruke MS Office, selv om de velger å bruke den åpne ODF-standarden.

Keld Simonsen fra NUUGs standardiseringsutvalg, og norsk deltager i ODF-standardiseringen i ISO, sier at NUUG (Norwegian Unix User Group) er glade for at det nå er vedtatt en internasjonal standard for dokumentformater. NUUG oppfordrer den norske staten, kommunene og det norske arbeidslivet til å bruke dette dokumentformatet.

Keld Simonsen er også glad for at dette er en åpen standard, som gjør at selv små aktører som NUUG, via Standard Norge, kan påvirke standarden, ifølge pressemeldingen.

Les også: Kan bli nødt til å droppe Office