OpenOffice 2.0 lansert

OpenOffice 2.0 lansert

Endelig er den norske ordlisten lagt inn i gratis kontorpakken. - OpenOffice 2.0 passer den nye regjeringen, mener Knut Yrvin i Skolelinux.

Den store oppgraderingen av OpenOffice er ferdig. OpenOffice 2.0 er lansert og kan lastes ned på 36 språk. Tidligere måtte norske brukere laste ned ordlister fra nett, men nå er ordlisten lagt inn i programmet.

 

- Akkurat det med ordlisten har vært krøkkete, og vi er veldig glade for at dette er nå ordnet i denne versjonen, sier Knut Yrvin i Skolelinux til Computerworld.no.

 

Skolelinux er en av de norske organisasjoner er som har vært involvert i oversettelse og tilrettelegging av den norske versjonen.

 

- Dette har vært et kjempeprosjekt. OpenOffice har mer kodelinjer nn noe som helst annet program i Linux-verdenen, sier Yrvin.

 

Viktige forbedringer

 

Den nye kontorpakken har som før tekstbehandling, regneark og presentasjonsprogram. Viktigste endring er OpenDocument, som kan fort bli en standard for dokumentbehandling i offentlig sektor over hele verden.

 

- Denne standarden er anbefalt av EU. Microsoft ønsker ikke å legge inn støtte til OpenDokument. Det går på vilje, de har nok programmerere å legge det inn hvis de vil. Jeg tror ikke at det offentlige har noen vei utenom OpenDocument. Den nye regjeringen har sagt de vil satse mer på åpne og universelle standarder, og denne pakken passer bra i denne tankegangen, sier Yrvin.

 

I tillegg har 2.0-versjonen en forbedret kobling med databaser og blir installeringen mye enklere.

 

- De nye versjonen har tatt høyde for de siste installeringsmetodene som Microsoft jobber med. OpenOffice kan brukes både på Linux og på Windows. Utseende, eller brukegrensesnittet, er tilpasset og kan gå inn i Windows XP-miljø, hvis brukeren ønsker det, sier Yrvin.

 

Kvalitetsforbedring

 

Bort sett fra OpenDocument er ikke ny funksjonalitet det viktigste med OpenOffice 2.0.

 

- Dette er en stor oppgradering i forhold til dokumentbehandling og kvalitet. Infrastrukturen er blitt kraftig bedre. Brukeren vil kjenne at programmet starte i løpet av noen sekunder, sier Yrvin.

 

Yrvin tror at bruken av OpenOffice vil booste etter den nye versjonen er tilgjenglig. Installeringen for flerforbrukere som kommuner er kraftig forbedret.

 

Her finner du den norske versjonen. no.openoffice.org/

 

Les også: Europa vil ha mer åpen kildekode