OpenOffice for alle penga

Oppland Fylkeskommune vil spare penger på å bruke OpenOffice fremfor Microsofts Office-pakke.

Petter Kolstad og Hans Martin Asskildt i fylkets it-avdelingen på Lillehammer vil heller gjøre det billigere for elevene å ha en egen bærbar pc, enn å bruke penger på lisenser til Microsoft, skriver Computerworld.

Elever i de videregående skolene i Oppland skal i løpet av tre år få hver sin bærbare pc. Startskuddet går til høsten med et prøveprosjekt for litt over 1.000 elever som gjennom en kontantstøtteordning, og en god rammeavtale, skal få en bra bærbar pc til rundt 6.000 kroner.

For å kunne forsvare at elevene må investere i it-verktøy argumenterer Oppland fylkeskommune med at den nye ordningen vil bidra til færre kostnader for elevene på andre områder.

Bevisst valg

- Dessuten har vi valgt å gå for OpenOffice som standardpakke på skolenes pc-er. Dette for å spare penger. At vi ikke er med i avtalen mange fylkeskommuner har med Microsoft er et bevisst valg. Vi ønsker å stå fritt, sier Kolstad til Computerworld og legger til:

- Vi har overhodet ikke noe i mot Microsoft og bruker de på en rekke områder. Men vi vurderer valget av OpenOffice som det mest lønnsomme. Og uten en rammeavtale får vi færre bindinger til Microsoft. I motsatt fall måtte vi ha betalt lisenser til selskapet også for våre gratisapplikasjoner. Disse pengene kan vi nå bruke til andre ting.

Du kan lese hele saken i ukens utgave av Computerworld.

Les mer om vårt abonnementstilbud - du kan prøve Computerworld gratis i en måned.

Les også: - Vista skaper ny prisspiral

Les også: - Norske elever taper på Microsoft-kupp