Opera klar for App Store

Opera klar for App Store

Opera Mini sendes til Apple for godkjenning. Se videodeomstrasjon her.

I dag sendes Opera Mini til Apple for godkjenning i iTunes App Store. Det bekrefter Tor Odland, Operas kommunikasjonssjef. Nyheten kommer litt over en måned etter Opera annonserte iPhone-planene for første gang.

Les mer:

Opera klar med iPhone-nettleser

Det er knyttet stor spenning til om Apple vil godkjenne Operas nettleser. Apples retningslinjer sier at programmer på App Store ikke få utføre samme oppgaver som iPhone-ens innebygde programmer og funksjoner. Ettersom Opera Mini er en nettleser akkurat som Safari, tror mange at Apple kommer til å avvise programmet. Tor Odland i Opera er imidlertid positiv innstilt.

- Vi tror vi har gode sjanser, det er et bra tilskudd til App Store. Et viktig punkt er at Opera Mini er opptil seks ganger raskere. Et annet punkt er at alt fra bloggere, medier til vanlige brukere har sagt at det ville vært en fordel å ha Opera Mini i iPhone, sier Odland til Macworld.se.

Opera Mini er ikke en ren nettleser, da nettsidene sendes og filtreres gjennom Operas servere. Bilder og andre filer komprimeres innen de sendes til telefonen, noe som innebærer at det går raskere å laste inn en side og dessuten sparer man på datatrafikken.

Apple har tidligere nektet programmer som kopierer iPhone-ens innebygde funksjonalitet adgang på App Store. Opera har fått mye oppmerksomhet i media for sin iPhone-satsing, så det blir spennende å se om Apple tør å avslå det norske selskapet. Men igjen er vel Apple kjent for stort sett å gjøre som de vil - og lykkes med det.

Opera Mini 5 har allerede femti millioner brukere verden over. En demonstrasjon av nettleseren på iPhone kan du se nedenfor.