Opera kutter ut egen teknologi

Opera kutter ut egen teknologi

Opera forlater sin egen kjerneteknologi og drar all virksomhet over på Webkit og Googles Chromium-prosjekt.

Det norske nettleserselskap Opera har tatt det dramatiske valget å droppe sin egen webteknologi. Den grafiske teknologien, som har vært kjerne i selskapets webvirksomhet siden 1995, er ikke god nok lenger. Til gjengjeld velger selskapet å benytte seg av Webkit for grafisk prosessering. For Javascript vil Opera benytte seg av V8.

Begge komponenter ligger også i Google Chromium-prosjekt.

For forbrukerne vil endringer ifølge selskapet ikke ha store konsekvenser, og fører til bedre kompabilitet mellom ulike nettlesere.

-Alt vi drømte om

Det er en seriøs endring i selskapets bedriftspolitikk. Siden 1995 har de egne webmotorer vært en sentral del av Operas virksomhet. Likevel innrømmer selskapet at en periode er over.

Under tittelen “Why do we shift?” forklarer Opera at man startet med egen webteknologi for å slåss mot at de store som Netscape og Internet Explorer kunne bestemme standardene på nett.

"Da vi startet med noe som nå heter HTML5 var vårt mål å få stor interoperabilitet over nettet."

WebKit-projectet realiserer ifølge Opera alt de har drømt om.

- Så i stedet for å bruke resursene å duplisere hva allerede er implementert i Webkit, vil vi bruke vår innovative styrke til å lage en enda bedre nettleser, skriver selskapet på nettsiden sin.