Opera stiger med lansering

Opera stiger med lansering

I går lanserte Nokia 7710. I dag fikk børsmarkedet med seg at den har Opera webleser, og sender Opera-kursen opp.
I sommer gikk det rykter om at Nokia ville droppe Opera som webleser, da det viste seg at finnene rir flere hester. Mozilla, et prosjekt som utvikler en webleseren Firefox basert på åpen kildekode, har blitt finansiert av Nokia og andre for å utvikle en versjon for mobiltelefoner. Dette prosjektet kalles Minimo, og var i sommer på alfa-stadiet.

-- Nokia har en aktiv dialog med forskjellige aktører inkludert Mozilla og Linux. Det er naturlig for oss å vurdere flere valgmuligheter innen webleser-området for håndholdte, sa Nokias talskvinne Laurie Armstrong til Cnet News i juni.

Operas webleser er altså valgt på Nokia 7710, som benytter Series 90 grensesnitt på Symbian operativsystem. Den vil også bli benyttet på modellene 9300 og 9500.

I begynnelsen av oktober gikk UiQ ut med at de har valgt Opera som standard webleser for sitt Symbian-grensesnitt for Sony Ericssons P800, P900 og P910.

Mens Internet Explorer er absolutt dominerende på Windows, er det annerledes på mobiler og smarte telefoner. Foruten Opera og Microsoft, konkurrerer Access, Fusion, Interniche, Netclue, Nexgen, Openwave og QNX om å få en bit av det mobile internett.