iOS 9 med strømsparings-modus

iOS 9: Strømgjerrig - men på bekostning av hva?

iOS 9 med strømsparing

Få opptil én time ekstra levetid – men det koster.

Alle vil ha stor skjerm på mobilen, og batteri som varer dagen lang. Ikke alltid det enkleste å kombinere.

Apple har tradisjonelt godt ry på seg for både å holde det de lover på batteri-fronten og faktisk også dytte grensene fremover på hva som er mulig.

Bare se på siste MacBook - her er batterier i striper dyttet inn i hver minste lille krok i kabinettet bare for å tyne noen ekstra minutter med oppetid ut av den superbærbare Mac-en.

Maskincare er én ting - men for å ha maks suksess med levetiden er det viktig å ha fokus på dette også i programvaren. Og spesielt operativsystemet på et low level-nivå har stort potensial for å tyne mest mulig ut av maskinvaren.

Batteri-uthenging

Apples operativsystemer for både Mac og mobile enheter har batteri-monitoreringsfunksjoner, populært kalt battery shaming.

Disse innstillingene forteller deg hvilke programmer som kjører som bruker mye strøm. Det finnes også triks, som å skru av Bluetooth eller WiFi for å forlenge batterienes ytelse, men dette skal fremover altså skje delvis automatisk.

Low Power-modus

I det kommende OS-et for iPhone og iPad, iOS 9, vil det finnes en bryter man kan skru på ved behov som setter enheten i lavstrøm-modus. Her vil kun de mest essensielle funksjonene være operative, men dog slik at telefonen fremdeles er operativ for samtaler.

For eksempel vil bakgrunnsfunksjoner som multitasking og flere aktive apper bli kansellert. Grafikkoperasjoner som parallakse-funksjoner skrus av, og det samme gjelder for animerte bakgrunnsbilder. Heller ikke automatisk eposthenting vil fungere.

Og det som skjer i tillegg, som bare Apple kan gjøre på OS-nivået, er at prosessoren strupes. Man vil muligens kunne oppleve noe redusert ytelse, men om ikke annet har man en fungerende telefon. Apple selv sier at driftstiden kan forlenges med inntil én time.

Geekbench

Ytelsestester som har blitt kjørt med betaversjonen av iOS 9 viser at en iPhone 6 Plus på Low Power-modus hadde en Geekbench-score på nivå med en iPhone 5s. Men bedre enn ingen telefon.

Via Macworld.com

 

operativsystemer