Oppdaget krater med Google Earth

Oppdaget krater med Google Earth

Geologen Arthur Hickman gjorde sitt livs oppdagelse da han fant et sjeldent stort meteorkrater i vest-Australia ved hjelp av Google Earth.

Krateret er 260 meter bredt og opp mot 30 meter dypt og kan være fra 10 000 til 100 000 år gammelt. Det ligger i det rustfargede landskapet ved Hammersley Ranges i Pilbara-regionen, skriver Sydney Morning Herald.

Oppdagelsen er ikke endelig bekreftet av de rette myndighetene ennå, men sannsynligheten for at det blir det, er stor. Da vil det bli det 30. offisielle meteornedslaget i Australia og det første siden 2005. Alt i alt finnes det kun 173 slike kratere i verden.

LES OGSÅ: Oppdaget korallrev med Google Earth

Hickman, som jobber for Geological Survey of Western Australia, slumpet bare borti fenomenet.

- Jeg lette ikke etter det. Jeg var høyt oppe i Google Earth når jeg la merke til denne lille runde strukturen som så litt rar ut, sier Hickman i et intervju med den australske avisen.

Han har fått andre eksperter til å bekrefte teorien sin om at dette er et meteorkrater, blant annet Dr. Andrew Glickson ved Australian National University. Han mener at den eneste alternative forklaringen er et vulkanutbrudd, men har allerede forkastet den muligheten.