Oppdaterer SQL Server

Oppdaterer SQL Server

I dag slipper Microsoft Service Pack 1 for SQL Server 2005, som er første oppdatering etter lanseringen i fjor høst.

Pakken består både av både nye funksjoner og oppdateringer av eksisterende, etter tilbakemeldinger fra kunder og partnere i 92 land. Microsoft melder om stor interesse for sreverprogramvaren.

- Interessen for SQL Server 2005 har vært stor og det har vært inspirerende å få jobbe sammen med våre største kunder og partnere det siste halve året. Hver uke lanseres nye store løsninger som bruker SQL Server 2005. I Norge har omsetningen for SQL Server økt med 33 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og er blitt en betydelig del av Microsoft Norges totale omsetning, sier Torstein Harildstad, direktør for servermarkedet i Microsoft Norge, i en pressemelding.

Speiling

Microsoft SQL Server 2005 SP1 inneholder blant annet funksjonalitet for speiling av database (Database Mirroring) og nye SQL Server Management Studio Express.

Pakken inneholder også oppdateringer av SQL Server 2005 Express Edition som er laget for programvarehus som ønsker å ta i bruk ytterligere funksjonalitet i produktet. Microsoft vil fremover komme med lanseringer og oppdateringer for SQL Server hver 24. til 36. måned.

- Økt mobilitet på arbeidsplassen og store datamengder på mobile enheter og rike klienter vil drive behovet for en ny generasjon database. Fortløpende lanseringer og oppdateringer gjør at vi til enhver tid kan tilby kundene de tjenestene som trengs, sier Torstein Harildstad.