Oppdateringskaos for Apple

Oppdateringskaos for Apple

Hadde du problemer med å oppdatere til iOS 5 onsdag kveld? Da var du ikke alene.

Apples nye iOS 5 ble sluppet i går kveld, men fikk kanskje ikke til den pangstarten man håpet på.

For det var tydeligvis mange som ville oppgradere til det nye operativsystemet da det ble lagt ut for for nedlasting i 19-tiden norsk tid.

Enorm pågang på Apples servere gjorde at flere brukere hadde store problemer med å få lastet ned og installert den nye iOS-utgaven.

Sluttet å fungere

Mange av dem som prøvde å oppdatere fikk feilmeldingen "Error 3200" eller "Error 3004", som gjelder problemer med å komme til Apples autentiseringsserver. Dette kreves for å aktivere en iPhone etter oppdateringen, og dersom denne prosessen feiler, vil man i verste fall ikke få brukt enheten, ifølge Macworld Sverige.

Ifølge AppleInsider strømmet kundene til den store Apple-butikken på 5th Avenue i New York med telefoner som hadde sluttet å fungere på grunn av problemene.

Twitter, Apples diskusjonsforum og i e-postmeldinger til Macworld.no, strømmet det inn rapporter fra brukere som ikke fikk oppdatert eller som hadde problemer med å oppdatere. Noen opplevde også at selve nedlastingen gikk sakte, eller at sikkerhetskopieringen før oppdateringen tok særdeles lang tid - opptil flere timer.

Masse ny Apple-programvare

I tillegg til å lansere iOS 5, lanserte Apple også iCloud samt tre nye iOS-apper onsdag kveld. De oppdaterte også flere eksisterende iOS- og Mac-apper, lanserte OS X 10.7.2 og Safari 5.1.1, samt oppdaterte også Apple TV-firmware. Med så mye programvare som skulle rulles ut live samtidig, er det kanskje ikke rart at det gikk i stå.

Apple har foreløpig ikke kommentert saken, skriver Macworld USA. Macworld.no vil fortsette å følge situasjonen.

Opplevde du problemer med å oppdatere til iOS 5 i går, eller gikk alt helt fint? Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor!