Oppfordrer til streik mot mobilskatten

Ber 53 000 ingeniører legge igjen mobilen igjen på jobben.

NITO-president Marit Stykket oppfordret alle sine medlemmer til å legge igjen mobiltelefonen på jobben, da i hun i formiddag åpnet NITOs lønnskonferanse på Lillestrøm.

- For de fleste av våre medlemmer er mobiltelefonen et helt nødvendig verktøy for å gjøre jobben. Å betale skatt for å være tilgjengelig på arbeidstagers mobil, blir som å betale for å jobbe, sier Stykket.

NITO mener de nye beskatningsreglene på bredbånd, mobil og hjemme-PC er så absurde at verken ansatte eller arbeidsgivere godtar den.

Nå oppfordrer NITOs hovedstyre alle medlemmene til å legge igjen mobiltelefonen på arbeidet for å få et enda skarpere fokus på ulempene og urettferdigheten med de nye skatteordningene.

- Vi mener at de nye fritaksreglene for mobiltelefonbruk ikke er brukbare og at effekten av de nye reglene er privat beskatning av arbeidsgivers fordel, sier NITO-president Marit Stykket.

Nødvendig

-  Vi er i mot enhver form for beskatting av arbeidsverktøy. Både NITOs medlemmer og organisasjonens tillitsvalgte har en nødvendig arbeidsmessig bruk av mobiltelefon som strekker seg godt utover normalarbeidsdagen. Mange har stillinger som krever at de står til arbeidsgivers, kunder og medarbeideres disposisjon, sier hun.

Mange av NITOs medlemmer har også hjemme-pc, hvor bredbåndsabonnement og bruk betales av arbeidsgiver, for at de på den måten kan ha større jobbfleksibilitet med hjemmekontorordninger. Dette beskattes også med den nye ordningen.

I dag har rundt 59.000 nordmenn bredbånd gjennom hjemme-PC-ordningen. I en undersøkelse fra IKT-Norge svarer en tredel, altså nærmere 20.000, at de ikke ville ha gått inn på ordningen dersom skattefordelen ikke hadde eksistert.