24Sevenoffice kjøper Propartner

24Sevenoffice kjøper Propartner

Betaler 42 millioner for 70 prosent av Tandberg-avlegger.

24SevenOffice har kjøpt 70 prosent av aksjene i Propartner Holding for 42 millioner kroner. Propartner Holding eier forsvarsleverandøren Propartner Defence og eiendomsselskapet Høgås Teknologipark, begge basert på Notodden.

Propartner het tidligere Notodden Elektronikk, og ble stiftet i 1979 etter at Tandberg Radiofabrikk gikk over ende året før. Propartner Defence leverer i dag høyteknologi elektronikkløsninger primært til forsvarsindustrien.

Videokonferanseløsning

Propartner Holding omsatte for cirka 65 millioner kroner og hadde et overskudd på 6,5 millioner kroner i 2009.

- Vi ser sterke synergier mellom Propartner Defence sin forsvarsteknologi og 24SevenOffice sin SaaS community-teknologi for erp og telekom. Det er store markedsmuligheter for en felles SaaS-basert videokonferanseløsning basert på selskapenes eksisterende teknologi, sier daglig leder i 24SevenOffice, Ståle Risa, i en pressemelding.

Vil selge eiendommen

Eiendomsselskapet Høgås Teknologipark blir trolig lagt ut for salg igjen.

- 24Seven-konsernet skal ha fokus på sin kjernevirksomhet. Eierskap til fast eiendom er ikke en av disse og det ligger derfor implisitt i dette at et salg eller et "sale and lease back" av denne eiendommen vil kunne igangsettes så snart som mulig etter at avtalen er endelig godkjent, heter det i meldingen.

Selgeren av aksjeposten er Nototodden-selskapet Intech Group. Kjøpesummen gjøres opp som et konvertibelt lån i datterselskapet til 24SevenOffice. Oppkjøpet krever godkjenning av generalforsamlingen i 24Sevenoffice.

Konsernsjef i 24SevenOffice, Stian Rustad, har indirekte hatt eierinteresser i Propartner, heter det også i meldingen.

Oppkjøp Og Fusjoner