Amundsen kjøper tilbake Superoffice

Amundsen kjøper tilbake Superoffice

OPPDATERT: Gründer Une Amundsen vil kjøpe tilbake Superoffice for drøyt 600 millioner kroner og ta selskapet av børs.

- Snipp, snapp, snute, så var børseventyret ute, er Une Amundsens første kommentar til Computerworld.

Amundsen har gjennom sitt heleide selskap Superinvest fremsatt et tilbud om å overta alle aksjene i Superoffice for 31 kroner per stk. Tilbudet representerer en budpremie på 13 prosent i forhold til fredagens sluttkurs på 27 kroner, og verdsetter selskapet til over 600 millioner kroner.

Amundsen grunnla Superoffice i 1990, og er nå styreleder i selskapet. Han var konsernsjef fram til 2006, da han trakk seg på grunn av helsemessige årsaker.

LES OGSÅ: - Superoffice tramper på kundene

Superoffice-aksjen har falt nesten 20 prosent siden nyttår, og målet med oppkjøpet er å ta selskapet av børs.

- Det er mange faser i en it-gründers liv. For ti år siden jobbet vi for å ta selskapet på børs, og siden har det vært mange oppturer og nedturer. De siste årene har ikke først og fremst vært en økonomisk nedtur, men det har vært null interesse for selskapet blant analytikere og investorer og aksjen har vært illikvid. Nå trenger ikke selskapet mer penger, dette er mitt liv og jeg har muligheten til å kjøpe det tilbake, sier Amundsen.

Fin reise

Amundsen har allerede fått aksept fra over halvparten av aksjonærene, og han tror de aller fleste andre vil være fornøyd med å kvitte seg med aksjene til det han kaller en ”fair pris.”

- Det vet man aldri, men jeg tror det går ganske greit. Det kommer ingen andre budgivere, og i et råttent marked tror jeg investorene vil være fornøyd med å komme seg ut. De har hatt en fin reise med Superoffice, og bør være happy med det, mener gründeren.

- Blir det noen organisatoriske eller strategiske endringer i driften av selskapet?

- Nei, alt er i sin skjønneste orden. Gisle Jentoft skal fortsette som konsernsjef, og jeg jobber positivt med konsernledelsen som styreleder. Så det fungerer veldig bra.

LES OGSÅ: Kritiserer knusende crm-resultater

- Hvordan ser du for deg at Superoffice skal utvikle seg videre?

- Vi skal jobbe som vi alltid har gjort, men når selskapet er privat igjen gir det ny inspirasjon. Vi skal prøve å putte på noen nye ting, skape motivasjon og en intern drivkraft til å utvikle oss videre, sier Amundsen.

Låner 300 millioner

Oppkjøpet verdsetter Superoffice til over 600 millioner kroner, men Amundsen må ikke ut med hele kjøpesummen fra egen lomme. I tillegg til Visma, skal investoren Torstein Tvenge og hans sønn Magnus Tvenge være med videre som eiere.

- Jeg har jo ikke kostnader på mine egne aksjer, så lånerammen er bare på litt over 300 milloner kroner. Det er klart det er tøft, men det er valget mitt, sier Amundsen.

LES OGSÅ: Superoffice sliter med kronekursen

Oppkjøp Og Fusjoner