Atea selges?

Atea selges?

Selskapet bekrefter at de er i forhandlinger om å selge konsernet. - Telefonen ringte, sier Clous Hougesen

Atea kan bli kjøpt opp.

I en børsmelding kunngjør selskapet i dag at de er i forhandlinger med kapitalfonds for å selge selskapet. På Oslo Børs har selskapet publisert en melding om forhandlingene.

«På basis av mediehenvendelser bekrefter Atea at noen av aksjonærene og styret er i samtaler med en internasjonal privat kapitalfond om en mulig bud på aksjer i Atea (...). Selskapet største aksjonær, Systemintegration Aps, forhandler om å selge alle sine aksjer for 65 norske kroner per aksje, samtidig som det kan bli et offentlig tilbud å kjøpe andre askjer for 70 norske kroner per aksje. Styret har konkludert at det vil anbefale et tilbud på 70 kroner per akskje.»

Må støtte strategiplan

I et intervju med danske Computerworld forklarer konsernsjef Claus Hougesen hvorfor ledelsen vurderer å selge selskapet.

- Den reisen som vi har vært med på de siste fem årene, og den utviklingen vi har vært gjennom med en fordobling av omsetning og firedobling av resultatet, betyr at man kommer på radaren rundt omkring i det globale miljø. Og så begynner telefonen å ringe, sier han.

Hougesen innrømmer at dette kan være en tøff prosess for de ansatte.

- Det er viktig for meg med 6.220 ansatte at det kommer en kjøper på banen som kvitterer for den resultatutviklingen vi har hatt. En som støtter at Atea er et verdidrevet selskap, og som støtter vår nye strategiplan. Vi skal ha en stor grønn lampe på alle de områdene, sier han.

Bill Gates og New York-bank

Atea eies av blant annet den danske investoren Ib Kunøe, som er hovedaksjonær og eier 28,46 prosent gjennom System Integration. Utover det er State Bank of New York (2,72 prosent), Bill Gates (en prosent) og en pensjonsfond i Chicago (10 prosent) blant aksjonærene.