Basefarm kjøper Webdeal

Basefarm kjøper Webdeal

Vil bli førstevalget for kunder som ønsker drift av tjenester i skyen.

Basefarm kjøper Webdeal, et hosting- og driftsselskap med 18 ansatte som har hovedkontor i Oslo.

- Webdeal har et veldig godt fagmiljø på områder vi ønsker å styrke, spesielt i forhold til kunder som har basert seg på IBM-teknologi. Vi oppnår også vesentlige kostnadssynergier, blant annet på utnyttelse av våre datasentre, sier Grethe Viksaas, administrerende direktør i Basefarm, i en pressemelding.

Basefarm drifter virksomhetskritiske internett-tjenester, spesielt mot kunder innen media, katalog, offentlig sektor og ehandel. Selskapet overvåker og drifter også grensesnittene mellom kunders internettløsninger og relaterte systemer.

IBM-kompetanse frister

Det er særlig Webdeals kompetanse på IBM-plattformer, som Power- og System z-servere samt Rational software-porteføljen, som frister Basefarm. I tillegg skal selskapet være gode på Novell Suse Linux Enterprise Server, Moodle og eZ publish CMS, ifølge pressemeldingen.

- Med Basefarms sterke organisasjon i ryggen vil våre forretningsområder kunne videreutvikles betydelig raskere og med mer slagkraft enn tidligere, sier Jan Aril Sigvartsen, daglig leder i Webdeal.

- Jeg ser fram til å kunne utvikle tjenester på disse områdene innenfor en større og mer skalerbar driftsenhet, sier Sigvartsen.

Nordens tyngste

De to selskapene hadde i 2010 en samlet omsetning på rundt 295 millioner kroner og har til sammen rundt 215 ansatte.

- Det styrker oss som Nordens tyngste fagmiljø på internettdrift og skal bidra til at vi er det naturlige førstevalget for kunder som ønsker drift av tjenester i skyen, sier Viksaas.

Oppkjøp Og Fusjoner