Basefarm solgt for 130 millioner

Basefarm solgt for 130 millioner

Nordisk private equity-fond kjøper Basefarm fra Schibsted.

Schibsted selger sin eierandel i Basefarm til private equity-fondet Reiten & Co Capital Partners VII L.P. Reiten & Co betaler 130 millioner kroner for Schibsteds aksjepost på 69,4 prosent i Basefarm. Salget er basert på en selskapsverdi på 255 millioner kroner.

– Dette er en milepæl i selskapets snart tiårige historie som spesialist på drift av internettapplikasjoner. Vi får en solid eier som tilfører oss finansiell og strategisk kompetanse, og enda bedre muligheter til å realisere våre ambisjoner, sier Grethe Viksaas, administrerende direktør i Basefarm.

"Gode resultater"

Basefarm leverer driftstjenester til virksomheter som bruker internett som viktig kanal mot kunder, ansatte og partnere. Selskapet omsatte i 2008 for 208 millioner kroner, og har eget datterselskap i Sverige. På kundelisten står blant andre Altinn, TV4, Politiet, Norwegian, Canal+, Elkjøp og Dagbladet.

Basefarm startet i 2009 en satsning mot det europeiske markedet, hovedsakelig i Benelux-regionen.

- Basefarm er et interessant selskap, som slutter seg godt til vår forvaltningsportefølje og strategi. Selskapet er sterkest på sitt område i Norge, har levert gode resultater og har et stort potensial i og utenfor landets grenser, sier Christian Melby, partner i Reiten & Co.

3,5 milliarder kroner

Utover Reiten & Cos eierandel på 72 prosent, eies 23,1 prosent av de øvrige aksjene av Basefarms ledelse, de ansatte har totalt 4,8 prosent og Basefarm AS sitter med 0,1 prosent.

– Vi investerer i selskaper med dyktig ledelse hvor det er godt potensial for videre vekst. Vi skal være gode bidragsytere for selskapets ledelse, bidra til operasjonelle forbedringer og vurdere organiske og strukturelle vekstmuligheter, sier Christian Melby, partner i Reiten & Co.

Basefarm har 190 ansatte, fordelt på kontorer i Norge og Sverige. Reiten & Co ble etablert i 1992, og har rundt 3,5 milliarder kroner under forvaltning.

Oppkjøp Og Fusjoner