Basware kjøper Certipost

Basware kjøper Certipost

Efaktura-selskapet Basware har kjøpt Certipost, nettverks- og efakturaleverandør i Benelux.

Det Belgiske nettverk- og efakturaselskapet Certipost spesialiserer seg på sikker elektronisk darautveksling for bedrifter, myndigheter og forbrukere.

I fjor hadde selskapet 85.000 virksomheter på kundelisten. Certipost har i dag 84 ansatte, hvorav 76 jobber med effaktura og nettverk.

Nå er selskapet kjøpt av finske Basware.

Selskapet har også høy kunnskap om efakturatjenester, både lokalt og internasjonalt, og støtter allerede Baswares tjenester.

Elektronisk datautveksling

Med oppkjøpet blir Certiposts tjenester integrert i Baswares globale organisasjon, og omlag 12 millioner transaksjoner blir lagt til i Baswares Open Network.

- Vi ser aktivt etter muligheter for å bygge en sterkere posisjon, både organisk og gjennom oppkjøp i utvalgte markeder, sier Esa Tihilä, konserndirektør i Basware.

Han ser oppkjøpet som et solid vekstpotensial for at Baswares Open Network vil fortsette og vokse.

- Certiposts omfattende ekspertise innen elektronisk datautveksling (EDI) var også avgjørende i etableringen av avtalen. Sammen vil vi vokse sterkere i Benelux-markedet, med felles globalt tilbud til alle våre kunder, fortsetter Tihilä.

- Det kombinerte nettverket gjør at vi kan nå flere handelspartnere i Europa, øke den teknologiske innovasjonen, og videreutvikle de små og mellomstore bedriftsmarkedene i Belgia og Nederland, sier Gert Roeckx, administrerende direktør i Certipost.