Birdstep selger svenske selskaper

Birdstep selger svenske selskaper

Norsk private equity-fond kjøper Orbyte og Aptilo for 52 millioner kroner.

Birdstep Technology har signert en aksjekjøpsavtale der Orbyte selges til Aptilo Networks. Orbyte har 14 ansatte, og er en leverandør for nettverksoperatører som hurtig trenger å sette opp og håndtere store og avanserte nettverk.

Samtidig selges Birdstep seg ut av Aptilo Networks, hvor de tidligere har hatt en eierandel på 32,94 prosent. Aptilo Networks leverer forhåndsintegrerte styringsløsninger for fakturakontroll, brukertjenester og tilgang i Wi-Fi, WiMAX og LTE-nettverk.

Kjøper er det norske private equity-selskapet Norvestor V.

- Salget av ikke-kjernevirksomhetene følger av konsernets beslutning om å fokusere fullt på kjernevekstområdene Easyconnect og Safemove. Vi skal ha alt fokus på mobilt bredbånd, og senke kostnaden for mobiloperatørene, sier Torbjörn Sandberg, administrerende direktør i Birdstep til Computerworld.

52 millioner

Kjøpspris for Orbyte er 26 millioner svenske kroner, med mulighet for ytterligere utbetalinger på åtte millioner kroner, avhengig av resultatene til selskapet. Kjøpsprisen for aksjene i Aptilo er 104,5 millioner svenske kroner, hvor Birdstep mottar 34,1 millioner for sin eierandel.

I første omgang får dermed Birdstep totalt 52 millioner norske kroner for svenskehandelen.

- Vi er veldig fornøyd med at Birdstep har gjennomført salget av Orbyte og Aptilo-aksjene i én transaksjon. Denne transaksjonen, i kombinasjon med antallet nye Easyconnect kundeavtaler i 2010, betyr at Birdstep er godt posisjonert for fremtiden, sier styreleder Tom Nyman.

Transaksjonene forventet avsluttet i løpet av dagen, tirsdag 4. januar 2011.

15 år i år

Birdstep Technology ble grunnlagt i 1996 og har siden 2002 vært notert på Oslo Børs. Selskapet har 82 ansatte, inklusive Orbyte, og har hovedkontor i Oslo, med kompetansesenter i Sverige, Finland, Storbritannia og USA.

Birdstep tilbyr sikker, sømløs og trådløs tilkoblingsprogramvare for operatører, selskaper og produsenter av mobilt kommunikasjonsutstyr.

Oppkjøp Og Fusjoner