Bygger nordisk webgigant

Bygger nordisk webgigant

Dynamicweb Software har gjennomført et oppkjøp av konkurrenten Synkron. Selskapet blir nå størst på inholdsstyring (CMS) i Norden.

Dynamicweb Software A/S har kjøpt Synkron. Begge firmaene representeres i Norge av ASP Huset AS. Den samlete virksomheten vil ha en omsetning på over 50 millioner danske kroner og 80 medarbeidere.

Gjennom oppkjøpet vil Dynamicweb være Nordens største leverandør av publiseringsløsninger (CMS) med over 3 000 kunder, skriver selskapet i en pressemelding.

200 norske

Dynamicweb og Synkron distribueres i Norge av ASP Huset og om lag 200 norske nettsteder benytter seg av publiserings- og netthandelsløsningene fra Dynamicweb og Synkron. ASP Huset har hatt som langsiktig strategi å satse på danske CMS-systemer da det danske markedet ifølge selskapet er både større og mer modent enn det norske, noe som tilsier at utviklingen foregår i et raskere tempo enn i Norge.

Eksempelvis kan Dynamicweb kunder velge blant over 40 ”klar til bruk” moduler når de velger publiseringsløsning. Og, som hittil eneste CMS leverandør i verden, lanserte Dynamicweb en integrert søkemotoroptimaliseringsmodul i januar 2007. Slik ferdig funksjonalitet fører til rask implementering og ROI.

- Vi mener at den nye konstellasjonen vil gi enda bedre muligheter for å videreutvikle produktlinjene Dynamicweb og Synkron, da produktene supplerer hverandre meget godt. Hvor Dynamicweb er sterk innen mellomsegmentet og netthandel er Synkron VIA utviklet med henblikk på de store løsningene, hvor integrasjon, språkstyring og multisites er fokus, sier David Matheson, teknisk direktør i ASP Huset.

Les mer om oppkjøp i it-bransjen .

Les om:

Oppkjøp Og Fusjoner