Byr 425 millioner for norsk it-selskap

Byr 425 millioner for norsk it-selskap

Produsent av optiske komponenter slukes av amerikansk storfisk.

Det amerikanske selskapet Finisar vil kjøpe norske Ignis for 425 millioner kroner.

Ignis produserer optiske komponenter og nettverksløsninger for fiberoptisk kommunikasjon, og er notert på Oslo børs. Selskapet eier norske Smartoptics, svenske Syntune, Ignis Phononyx i Danmark og 71,8 prosent av Fi-ra Photonics i Korea.

Finisar har allerede sikret seg 32,6 prosent av aksjene, og selskapene har inngått en transaksjonsavtale der Finisar fremsetter et anbefalt, frivillig og offentlig kontanttilbud om å kjøpe resten av aksjene i Ignis.

- Ledende teknologi

Finisar har rundt 5.000 ansatte og har hovedkvarter i Sunnyvale, California. I likhet med Ignis produserer selskapet fiberoptiske komponenter.

- Ignis har utviklet mange innovative teknologier og tilbyr flere industriledende produkter rettet mot attraktive vekstmarkeder, sier Eitan Gertel, administrerende direktør i Finisar.

- Ignis har blant annet utviklet en tunbar laser integrert med en modulator og en halvleder optisk forsterker, som Finisar mener har den høyeste ytelsen som i dag er tilgjengelig på markedet, mener Gertel.

Het oppkjøpskandidat

Ignis har nylig fått tilbud om oppkjøp av en annen aktør, men har besluttet å anbefale Finisar sitt tilbud overfor sine aksjonærer.

Transaksjonen ventes per i dag ikke å kreve godkjennelse fra konkurransemyndigheter eller anti-trust myndigheter i noen rettsområder. Avhengig av andre betingelser, er tilbudet og det resulterende kjøpet forventet fullført tidlig i Finisars neste regnskapskvartal som slutter 31. juli 2011.

Oppkjøp Og Fusjoner