Cisco med storkjøp

Cisco med storkjøp

Oppkjøpet av Sourcefire skal gjøre Cisco bedre på sikkerhet i skyen.

Cisco legger 2,7 millarder dollar på bordet for å sikre seg sikkerhetsselskapet Sourcefire. Det skriver amerikanske Computerworld. Oppkjøpet gjøres for å styrke Ciscos sikkerhetsprofil i skyen.

"Ved å kombinere Ciscos produkter med Sourcefires, vil vi kunne tilby avansert beskyttelse mot cyberangrep - relatert til hendelser før, under og etter et angrep - fra hvilken som helst enhet til hvilken som helst skytjeneste", heter det i en melding fra Cisco.

Oppkjøpet gir Cisco 650 flere ansatte og ikke minst Sourcefires årlige omsetning på 223 millioner dollar. Sourcefire selger sikkerhetsprodukter inne nettverkssikkerhet, beskyttelse mot skadelig programvare og såkalt IPS (intrusion prevention systems).

Endringer i markedet

Ifølge Ciscos kjøper de selskapet fordi stadig flere bedrifter ønsker å satse på skyen, og dermed slippe lokale sikkerhetsløsninger i fremtiden.

- Vi ser nå at flere lokale sikkerhetsløsninger forsvinner inn i skyen. Og i mange tilfeller styrer ikke engang it-avdelingen lenger med it-sikkerhet, sier Christopher Young, som er sjef for sikkerhetsavdelingen i Cisco, til Computerworld.com.

Noe åpen kildekode

Det er ikke bare tradisjonelle kommersielle produkter som Cisco nå tar over. Sourcefire står også bak den åpne kildekodeprogramvaren Snort, som også brukes til å overvåke nettverkstrafikk.

- Men selv Cisco tar over prosjektet med åpen kildekode, vil Snort fortsatt "gratis", sier grunnlegger av Sourcefire og nåværende teknisk sjef, Martin Roesch.

Oppkjøp Og Fusjoner