Cisco sluker sikkerhetsselskap

Cisco sluker sikkerhetsselskap

Kjøper Scansafe, og satser hardere på cloud computing.

Cisco er ikke et selskap som lar en oppkjøpsmulighet gå fra seg. I går ble det klart selskapet har planer om å kjøpe sikkerhetsselskapet Scansafe som har sin spesialitet på nettjenester.

Ifølge Techworld skal nettverksgiganten kjøpe det private selskapet for 183 millioner dollar, litt i overkant av en milliard kroner. Avtalen er beregnet sluttført i november eller desember.

Skybasert

Scansafes viktigste produkt, Connect Anywhere+, er en tjeneste som beskytter bærbare pc-er på farten og vil nå bli integrert med Ciscos vpn-klient AnyConnect VPN.

Connect Anywhere+ er basert på saas (software as a service), altså en nettbasert tjeneste.

- Med oppkjøpet av Scansafe, handler Cisco ut fra visjonen om å bygge en grenseløs sikkerhetsarkitektur som kombinerer nettverk og cloud computing, sier Ciscos Tom Gillis i forbindelse med storhandelen.

Hybridløsninger

- I en tid hvor bedrifter i økende grad er fokusert på fleksible og mobile arbeidsplasser, er behovet for hybridløsninger mellom skyen og på maskinvaren - økende, sier sjefen i Scansafe, Eldar Tuvey.

Cisco har i det siste gjort en rekke oppkjøp, som storhandelen med Tandberg og Starent - begge oppunder tre milliarder dollar.

Nettverksgiganten har også gjort mindre oppkjøp som Flip video og Pure Networks - begge med gode, men litt sære teknologier.

Oppkjøp Og Fusjoner