Coromatic sluker Atek Teknik

Coromatic sluker Atek Teknik

Coromatic Group gjør et nytt oppkjøp, denne gang av danske Atek Teknik AS, og passer med det milliarden i omsetning.

Coromatic Group har sendt inn en søknad til det danske konkurranseverket om oppkjøpet av Atek Teknik A/S.

Atek er et dansk selskap med 60 ansatte og en omsetning på 130 millioner danske kroner og har spesialisert seg innen reservekraft, UPS, datasentre og service.

Coromatics ambisjon er å tilby helhetsløsninger innen sikker kraftforsyning, datasentre, nettverkskommunikasjon og å sikre virksomhetskritiske fasiliteter i hele Norden. Oppkjøpet av Atek Teknik A/S er også ment å utvide den geografiske dekningen.

Vekststrategi

Etter oppkjøpet vil Coromatic Group ha en omsetning på omkring 1,2 milliarder svenske kroner, tilsvarende en drøy milliard norske kroner. Oppkjøpet er det andre som fant i løpet av andre halvdel i fjor. I fjor sommer ble også AS Reservekraft en del av konsernet.

- Vi skal fortsette å vokse, både organisk og gjennom oppkjøp, og kommer i fremtiden også til å titte utenfor Nordens grenser. I takt med at vi blir større kan vi tilby et mer omfattende servicetilbud til våre kunder og nye muligheter for våre ansatte, sier Maths Waxin, konsernsjef i Coromatic Group, i en presseuttalelse.

Det danske selskapet Atek har hovedkontor i Roskilde, ble grunnlagt i 1996 og drives i dag av Peter Aaby. Aaby vil fortsette som administrerende direktør i selskapet.

Oppkjøp Og Fusjoner