Danner Linux-konsern

Danner Linux-konsern

Sveriges og Norges største Linux-selskaper skaper ny nordisk tungvekter.

Svenske Redpill kjøper samtlige aksjer i Linpro. Det nye selskapet vil være operativt fra august.

Ifølge det svenske selskapet skal nyskapingen ha et komplett innen samtlige etablerte åpen kildekode-produkter.

– Synergiene mellom våre selskaper er enorme. Vi utfyller jhverandre svært godt når det gjelder produkttilbud, tjenester og kompetanse, men har likevel svært få felles kunder, sier Anders Liling, administrerende direklør i Redpill i en pressemelding fra det svenske selskapet.

- Vi ser store muligheter til utvikle mange nye tjenestekonsepter gjennom å blande våre kompetanser og produkter. I tillegg blir vår utviklingsavdeling godt styrket. Det nye konsernet skaper en større trygghet, og med en seriøs finansiell partner i ryggen kan vi tilby våre kunder enda bedre tjenester, sier Trond Heier, administrerende direktør i Linpro.

De to selskapene ønsker å slå sammen sine konsulentorganisasjoner, opplæringsvirksomheter og sin produktutvikling. Mens Redpill er sterke på brukerstøtte, ligger Linpro i forkant hva angår avanserte driftstjenester.

Ifølge selskapene har de produkter som utfyller hverandre. Redpills tilbud er primært innen mellomvare, SOA, databaser og forretningssystemer, mens Linpro hovedsaklig har satset på infrastrukturprodukter og -løsninger.

Det nye konsernet ønsker å fortsette en nordisk ekspansjon og vil få totalt 170 ansatte.

LES OGSÅ: Trenger Java-eksperter

Oppkjøp Og Fusjoner