EKSPANDERER: Med oppkjøpet styrker Data Respons seg strategisk og får en solid plattform i Tyskland, forklarer Kenneth Ragnvaldsen. (Foto: Data Respons)

EKSPANDERER: Med oppkjøpet styrker Data Respons seg strategisk og får en solid plattform i Tyskland, forklarer Kenneth Ragnvaldsen. (Foto: Data Respons)

Data Respons kjøper tysk selskap

Oppkjøpet av skal styrke selskapet innen programvareutvikling, digitalisering og Tingenes internett.

Data Respons ASA har i dag inngått kjøpsavtale for 100% av aksjene i Microdoc Computersysteme GmbH, med hovedkontor i München, ifølge en pressemelding.  

Det tyske selskapet har blant annet mer enn 50 spesialister innen programvareutvikling, Java og systemdesign. I fjor omsatte de for omsatte for 12,5 millioner euro i fjor med et driftsresultat på 3,0 millioner.

–  Med dette oppkjøpet styrker vi oss innen flere strategiske viktige områder på en gang. Det gir oss et stort løft innen programvareutvikling, Tingenes internett og det digitale området for selskapets som helhet, sier Kenneth Ragnvaldsen, som er konsernsjef i Data Respons.

Sterk portefølje

Han forteller videre at oppkjøpet i tillegg til en solid plattform i Tyskland gir tilgang til sterk kundeportefølje med recurring business innen en rekke markeder.

-  Vi ser virkelig frem til å slå oss sammen med Data Respons. Selskapet har mange likhetstrekk med Microdocs teknologiprofil og kultur, sier administrerende direktør Hans Kamutzki i Microdoc.

-  Jeg er glad for å ønske Microdoc velkommen til Data Respons-familien. Sammen har vi gode forutsetninger til å ta på oss store og banebrytende oppdrag og skape smartere digitale løsninger for fremtiden, avslutter Kenneth Ragnvaldsen.

Oppkjøp Og Fusjoner