Dell håver inn oljekontrakter

Dell håver inn oljekontrakter

ABB og BW Offshore biter på Dells utvidete løsningsportefølje.

Dell har fått i oppdrag fra ABB å etablere en ny landbasert plattform for å styre Ormen Lange og Draugen, skriver Finansavisen.

- Avtalen har en verdi på 50-60 millioner koner og vi benytter Steria som konsulentpartner, sier Norgessjef Michael Jacobs i Dell om den ettårige avtalen.

ABB legger seg dermed inn i relativt fyldige listen over oljeselskaper som har valgt Dell. Tradisjonelt sett har selskapet pleid å levere ren maskinvare, men kontraktene har nå blitt mer avanserte på grunn av Dells partnersamarbeid og utvidelser i løsningsporteføljen.

BW med Dell-sky

Jacobs håper oljesektoren kan bidra til sterkere vekst i år enn i fjor, da omsetningsveksten var 6 prosent. Maskinvare står nå bare for 60 prosent av omsetningen i Dell Norge.

Oljenæringen har lenge ønsket å flytte så mange funksoner som mulig fra oljeplattformene til sentraliserte installasjoner, for eksempel overvåkning. Ifølge Finansavisen har IBM vært pådriver på denne fronten, i samarbeid med ABB og Statoil. Likevel landet Dell denne kontrakten.

BW Offshore har også signert med Dell, de valgte en skytjeneste.

- Vi skal levere backup for BW fra skyen. For BW, som jobber med flytende produksjon og som opererer globalt, er en skybasert løsning ideell. Vi kan nå administrere alle ansatte, uansett om de er koblet mot BWs eget nettverk, sier Jacobs til Finansavisen.

Oppkjøp

Dell har satset hardt på å utvide løsningsporteføljen med nye tjenester og programvare, kjøpte i den forbindelse 8-10 selskaper i fjor – Jacobs tror også 2011 vil by på oppkjøp.

- Mange av løsningene som vi har anskaffet vil leveres som skytjenester. Vi har i dag 23 moduler som leveres fra vår egen sky.

Blant de oppkjøpte selskapene er Boomi, som leverer integrasjonstjenester for selskaper som ønsker å kombinere lokale legacysystemer med skytjenester.

- Vi tror ikke alle systemer skal flyttes ut i skyen. Derfor er det viktig å få til en så god integrasjon som mulig, forklarer Jacobs til Finansavisen.

Oppkjøp Og Fusjoner