Dell-kjøpere jakter milliarder

Dell-kjøpere jakter milliarder

Kapitalfondet Silver Lake skal være i ferd med å lande finansieringen av et Dell-kjøp. En løsning kan være bare dager unna.

Nyheten om at Dell skal være i samtaler om salg til private investorer reiser naturligvis spørsmålet om hvem som er i stand til å overta - og skaffe til veie tilstrekkelig finansielle ressurser.

Nærmere løsning?

Blant aktørene som nevnes som mulige nye eiere for Dell er kapitalfondet Silver Lake Management. Dette selskapet skal nå, sammen med sine partnere, være i ferd med å skaffe til veie om lag 15 milliarder dollar i midler for en overtagelse. Det melder finansportalen Bloomberg.

Milliardovertagelse

En overtagelse av den tidligere it-storheten Dell vil kreve mye av investorene, og dersom en avtale kommer på plass, vil den prise Dell til drøye 20 milliarder dollar.

Silver Lake skal etter hva portalen erfarer skaffet tilveie risikovillig kapital gjennom finansaktører som Credit Suisse Group AG, Royal Bank of Canada, Barclays Plc og Bank of America. En avtale kan være på plass allerede i løpet av neste uke, ifølge portalen.

Resten av midlene som kreves for en overtagelse av selskapet kan komme fra Silver Lake og dets partnere, Dell samt gründer Michael Dell.

Fjerner Wall Street-press

Ved å gå over på private eieres hender, og dermed stryke Dell-aksjen fra børs, kan Dell og hans disipler sikre seg økt fleksibilitet i form av kapitalsterke og risikovillige eierinteresser. En konsolidering på eiersiden kan hjelpe Dell med å fokusere på langsiktige målsetninger ved å fjerne noe av presset om finansielle prestasjoner selskapet nå får fra Wall Street-investorene.

Dell-aksjen falt drøye fire prosent i gårsdagens Wall Street-handel. Det betyr en sluttnotering på 12,61 dollar per aksje og en markedsverdi på 22,6 milliarder dollar.