Dell varsler nytt milliardoppkjøp

Dell varsler nytt milliardoppkjøp

Byr 5,3 milliarder for Compellent, og avslutter trolig avtalen med EMC.

Dell bekrefter at selskapet er i sluttforhandlinger med lagringsleverandøren Compellent Technologies om et oppkjøp verdt 876 millioner dollar, rundt 5,3 milliarder norske kroner, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Selskaper verden over investerer stadig mer i lagringsløsninger for å håndtere økende datamengder, og fusjonsbølgen fortsetter i lagringsmarkedet.

Automatisering

Tidligere i år ville Dell kjøpe 3Par, men HP vant budkrigen. I november meldte EMC at de vil kjøpe Ipsilon Systems for 13,5 milliarder kroner.

Mens 3Par er inne i varmen hos storbedriftene, skal Compellent være mer fokusert på smb-markedet.

- Produktene er enkle i bruk og veldig bra på automatisering, men de har ikke riktig slått gjennom hos de største bedriftene. Dessuten har de også en viss overlapp med Dells egne Equallogic-produkter, mener Forrester-analytiker Andrew Reichman.

Slutt på samarbeidet med EMC

Flere analytikere tror oppkjøpet signaliserer slutten på Dells lukrative partnerskap med EMC.

- Dell gjorde det klart da de ville bli en konkurrent til EMC da de forsøkte å kjøpe 3Par, og de vil neppe fortsette med å videreselge EMCs Symmetrix og Clariion-produkter i lengden, tror Mark Peters, senioranalytiker i Enterprise Strategy Group.

Hele 8-9 prosent av EMCs omsetning skal stamme fra samarbeidet med Dell, mens partnerskapet står for halvparten av Dells omsetning på lagringsløsninger. 90 prosent av omsetningen stammer fra Clariion-systemene, som vil bli direkte konkurrenter med Dells nye Compellent-teknologi.