Dell vil kjøpe opp flere

Dell vil kjøpe opp flere

VIDEO: Ledelsen i Dell kan tenker på å slå seg sammen med andre store aktører for å vokse. Se video med Michael Dell her.

Dells toppsjef Michael Dell er klar for nye ekteskap. Han mener oppkjøp kan være en god måte å vokse på, og helst ønsker han seg større selskaper. I et intervju han viser Dell til Acers oppkjøp av Gateway.

- Jeg tror takten på konsolidering skal skrues opp. Jeg tror de store selskapene vil tjene på det, særlig nå kommende markeder begynner å bli store. I de siste to årene har Dell kjøpt fem bedrifter, hvorav to har aktiviteter i forbrukermarkedet, en driver med programvare, og de andre to er rettet mot tjenester. Det er alle mindre selskaper, men det ville ikke overraske meg hvis vi øker tempoet og takten på oppkjøp, sier Dell.

Ifølge Dell har selskapet hans også sett på Gateway, men bestemte seg å ikke kjøpe det.

Dell gjorde uttalelsene sine på en tur i Japan, hvor han prøver å overbevise næringslivet å kjøpe hans produkter. I Japan brukes 70 prosent av it-budsjettene på vedlikehold av gamle systemer, mens 30 prosent brukes på investeringer på nye maskinvare.

- Dette forhodet må snus på hodet, sier Dell.

Se videoen med Michael Dell her

Oppkjøp Og Fusjoner