Derfor vil HP og Dell ha 3Par

Derfor vil HP og Dell ha 3Par

Teknologi og lagringskapasitet hemmeligheten til skyselskapet.

Ifølge Reuters har styret i 3Par åpnet for samtaler med HP etter at Dells bud på 1,15 milliarder dollar ble høynet til 1,6 milliarder. Nå venter alle på et høyere bud fra Dell.

HP bød 24 dollar per aksje, Dell 18. Aksjekursen var ved børsslutt tirsdag på 27 dollar. Analytikere tror på 29 dollar innen budkrigen endelig er over. Vinneren vil da ha betalt for mye, til glede for aksjonærene som har vært vant til aksjekurs på rundt ti dollar.

Taper penger

Omsetningen i 3Par er foreløpig ikke særlig høy, rundt 250 millioner dollar på årsbasis. Første kvartal i finansåret 2011 ble avsluttet 30. juni. Omsetningen kom på 54,3 millioner dollar, tapet på 1,8 millioner.

Spørsmålet er derfor hvorfor noen vil betale så mye for en lagringsleverandør når det finnes gode alternativer. Det største systemet T800 leveres med inntil 1.280 platelagre. Det overgås av en rekke av konkurrentene, men ikke av systemer hos Dell og HP.

Fortrinn

Teknologien har fortrinn med hensyn till effektivitet og fleksibilitet. Dette interesserer særlig HPs konserndirektør Dave Donatelli som var ansvarlig for lagring hos EMC så sent som for to år siden.

Donatelli vil veldig gjerne at HP har et skikkelig tilbud til de mest kravstore lagringskundene. HPs eget lagringssystem EVA trenger fornying, et lagringssystem som favner flere kunder med samme system enn dagens tre alternative tilbud.

Flere tilkoblinger

Visjonen til de tre gründerne Jefferey Price, Ashok Singhal og Robert Rogers i 1999 var å tilby ”Utility Storage”, eller med dagens sjargong ”lagring som en tjeneste”. Systemene hos 3Par er derfor konstruert i henhold til denne visjonen. Det har resultert i den beste lagringsytelsen i henhold til testen SPC-1, både for det største og det mellomste lagringssystemet.

3Par studerte svakhetene til lagringssystemene på begynnelsen av forrige tiår. Mens konkurrentene tilbyr doble kontrollere for tilgang til data i de mellomstore systemene, tilbyr 3Par fire kontrollenheter, på det største åtte.

I tillegg tilbys inntil 128 Fibre Channel tilkoblinger, alternativt 32 Iscsi. De kan blandes. Antallet skyldes behovet for virtualisering av tjenestemaskinene hvor virtuelle maskiner kan få en eller flere tilkoblinger til lagringssystemene.

Egen prosessor

Grunnen til at 3Par oppnår så stor ytelse er en egenutviklet lagringsprosessor og operativsystem, Inform, som benyttes på de fire modellene F200, F400, T400 og T800.

Det er særlig de to siste modellene Dell og HP har lyst på. For effektivisering av plassutnyttelsen er bygget inn i lagringsprosessoren som nå er i tredje generasjon.

- 3Par tilbyr en ny generasjon teknologi, sier distributøren for 3Par i Norge. Les videre på neste side!

Oppkjøp Og Fusjoner