Derfor ville Ellison ha Sun

Derfor ville Ellison ha Sun

Oracle-sjef Larry Ellison mener Solaris er den beste Unix-teknologien som finnes, og at Java blir viktigere.

Oracle kjøpte Sun Microsystems fordi selskapet er mer verdt for en markedsleder i databasemarkedet enn for IBM (som også forhandlet med Sun). Stikkordet er Solaris og Java.

IBM ønsket seg også Java og ikke minst storkundene til Sun, men analytikere amerikanske Computerworld har snakket med mener at IBM ikke var spesielt interessert i å holde Solaris i live på toppen av sin AIX-versjon av Unix og Linux.

Kanskje nettopp derfor benyttet Larry Ellison anledningen til å peke nese til IBM ved å lovprise Solaris under en telefonkonferanse i går hvor amerikanske Computerworld deltok.

- Operativsystemet Solaris er den beste tilgjengelige Unix-teknologien i markedet. Det forklarer hvorfor flere Oracle-databaser kjører Sparc-Solaris plattformen enn noe annet system, sa Ellison.

Ingen garantier

Han ga imidlertid ingen langtidsgarantier for å støtte Sparc-maskinvaren. Men kalte derimot Solaris for selve kjernen i Sun. Ellison ser for seg at oppkjøpet av Sun gir selskapet en mulighet til å selge startklare systemer rett ut av esken, eller som han sa under telefonkonkurransen; ”et komplett integrert system fra database til disk”.

Det betyr ikke nødvendigvis at maskinvaren skal markedsføres under Oracle-navnet. Men selv om Oracle ikke ser en lang framtid for Sparc, så mener analytikere at maskinvaren vil leve i ti år til - eller mer.

Java på sin side har stor strategisk betydning for Oracle som allerede er en betydelige aktør i mellomvaremarkedet. Og Ellison fortalte at Java-baserte Fusion vokser raskest i forretningsområdet.

Men hva vil så skje med mange av de andre teknologiene Sun i dag har?

Ifølge Computerworld i USA nevnte Larry Ellison MySQL med noen få ord. Databaseteknologien som Sun kjøpte i fjor er en konkurrent til Oracles eget flaggskip.

Under telefonkonferansen ble det ikke åpnet for spørsmål fra pressen, og Computerworld kunne derfor ikke presse Ellison på dette punktet.

Oppkjøp Og Fusjoner