Devoteam kjøper Fornebu Consulting

Devoteam kjøper Fornebu Consulting

40 it-konsulenter fra Fornebu får franske eiere. Blir kolleger med Davinci.

Det franske, børsnoterte selskapet Devoteam kjøper Fornebu Consulting.

De er i dag 40 konsulenter, men blir nå en del av Devoteams norske organisasjon på rundt 250 ansatte.

- Det blir jo litt blandede følelser av slikt, innrømmer styreleder Geir Andreassen i Fornebu Consulting

Størrelsen teller

Andreassen forteller at det var tre hovedgrunner til at selskapet lot seg kjøpe opp.

For det første mener han at størrelsen teller. I et marked med stadig større rammeavtaler, og stadig større konkurrenter, ser han fordeler med å være del av et større selskap.

For det andre ønsker de større fokus på å arbeid internasjonalt, og dette er enklere å få til om man er en del av et internasjonalt selskap som Devoteam.

For det tredje kan det være lettere å tiltrekke seg kompetanse om man er del av et selskap med større karrieremuligheter.

Navnet blekner

Fornebu Consulting ble etablert i 1998, og spesialiserer seg på konsulenttjenester til selskaper som er i endringsprosesser.

- Jeg er helt sikker på at kundene vil oppleve et bedre Fornebu Consulting fremover, sier Andreassen.

Navnet består inntil videre, men han mener det er naturlig at navnet blekner etterhvert. Konsulentene skal fortsatt være stasjonert på Fornebu, men også dette kan forandre seg.

- Men foreløpig er det "business as usual", smiler styrelederen.

"Størst"

- Vi er stolte av å få Fornebu Consulting med på laget. Oppkjøpet kompletterer vårt eksisterende tjenestetilbud og øker vår leveransekapasitet, sier administrerende direktør Odd Arild Lehne i Devoteam Davinci i en pressemelding.

Devoteam Davinci er et av de tre selskapene som Devoteam Group nå eier i Norge. De to andre er Devoteam Telecom, og nå altså Fornebu Consulting.

Selv hevder de at Devoteam blir Norges "største uavhengige rådgivningsselskap i skjæringspunktet mellom forretning og teknologi".

Oppkjøp Og Fusjoner