Dustin kjøper Purity IT

BLIR DUSTIN: Purity IT kjøpes opp av Dustin og nå blir de to gründerene Kjell Rune Øyrås og Lars Olav Habberstad en del av Dustins 900 ansatte. (Foto: Kenneth Christensen)

Dustin kjøper Purity IT

Svenske Dustin kjøper norske Purity IT for å komplettere tilbudet av skytjenester.

Dustin har ifølge en pressemelding inngått avtale om å kjøpe Purity IT, et selskap som er spesialisert på skybaserte tjenester for lagring, backup og disaster recovery.

Videre står det i pressemeldingen at dette oppkjøpet kompletterer Dustin tjenestetilbud innen Managed Services, og styrker organisasjonen med spisskompetanse innen lagring og backup.

– Med Purity IT styrker vi tilbudet innen mer avanserte produkter og løsninger, som for eks disaster recovery som en tjeneste. Vi får også oss et svært kompetent team innen lagring og backup, sier Jens Haviken, VP Services & Solutions, Dustin, i pressemeldingen.

Gründereid

Purity IT ble etablert i 2008, er eid av gründerne og har hovedkontor i Arendal. Selskapet har 23 medarbeidere og omsatte i 2015 for ca. 80,3 millioner med et driftsresultat på 3,2 millioner kroner. 

– Vi har vår styrke innen det øvre SMB segmentet, men ser at våre løsninger også passer mindre selskap. Som en del av Dustin får vi helt nye muligheter til å nå disse kundene i hele Norden. Samtidig kan vi komplettere Dustin mot større selskaper og offentlig sektor, sier Lars Olav Habberstad, administrerende direktør og gründer i Purity IT.

Habberstad blir en av over 900 ansatte i Dustin. Omsetningen i regnskapsåret 2015/16 lå på 8,3 milliarder svenske kroner. Dustin Group er børsnotert på Nasdaq Stockholm fra 2015 og har hovedkontor i Nacka, Stockholm.

Oppkjøpet er ifølge pressemeldingen bedømt til å ha marginal påvirkning på Dustins fortjeneste per aksje i inneværende regnskapsår. Selskapet vil konsolideres inn i Dustin fra 1. mars. Purity IT vil fortsette under eget navn i en overgangsperiode til det er fult integrert i Dustin. 

Oppkjøp Og Fusjoner