EDB kjøper IS Partner

EDB kjøper IS Partner

EDB Business Partner kjøper Statoilhydros IS Partner for 1,2 milliarder kroner.

EDB Business Partner har inngått avtale med Statoilhydro om kjøp av IS Partner. Selskapet er Norges største it-leverandør innen olje og gass og produksjonsindustri med en omsetning i 2007 på om lag 1,7 milliarder kroner. EDB betaler 1192 millioner kroner for den overtatte virksomheten.

EDB vil etter overtakelsen av IS Partner oppnå en årlig omsetning på om lag 8 milliarder kroner, 6000 ansatte og en ordrereserve på 15,4 milliarder kroner.

LES OGSÅ: IS Partner selges til jul

”Med oppkjøpet befester EDB sin posisjon som Norges største it-selskap. Samtidig styrker EDB sin konkurransekraft som en av de ledende it-leverandørene i det nordiske markedet. Gjennom IS Partner tilføres EDB verdensledende teknologisk kompetanse til olje- og gassrelaterte virksomheter samt annen industri”, heter det i en børsmelding fra EDB.

- IS Partner er Norges ledende it-miljø innenfor olje og gass og har et stort internasjonalt potensial. Kjøpet gir oss nå helt nye muligheter som leverandør til større industrielle virksomheter både i det norske og det internasjonale markedet, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB i meldingen.

LES OGSÅ: EDB vurderer fusjon med Tietoenator

Administrerende direktør Ivar Arne Børset i IS Partner fortsetter som leder av selskapet og vil gå inn i EDBs konsernledelse.

Statoilhydro, Hydro og andre sentrale kunder har inngått langsiktige avtaler med IS Partner på it-siden som videreføres med EDB. IS Partner inngikk 1. januar 2008 en avtale om å være leverandør av it-tjenester til Statoilhydro i fire år fremover. Hydro inngikk i oktober 2007 en femårig avtale og flere andre kunder har også inngått flerårige avtaler med IS Partner.

- I EDB har vi funnet en god industriell norsk eier for IS Partner og en sterk strategisk it-partner for Statoilhydro. Forholdene ligger nå til rette for en videreutvikling av kompetansen i IS Partner og en sterk videreføring av leveransene til Statoilhydro og øvrige kunder, sier Hilde Merete Aasheim konserndirektør Staber og konserntjenester i Statoilhydro i meldingen.

Oppkjøp Og Fusjoner