FØRSTE OFFENTLIGE VIRKSOMHET: Lånekasen er den første offentlige virksomheten i Norge som inngår avtale om formidling av konsultne- og prosjektledertjenester. (Illustrasjonsfoto: StevePB/Pixabay)

STORBRITANNIA: EET Europarts etablerer seg i landet med oppkjøp av konkurrenten Chiltern It. (Illustrasjonsfoto: StevePB/Pixabay)

EET kjøper Chiltern It

Det britiske selskapet fusjonerer med EET Europarts og det samlede selskapet skal opprette nytt delelager i Storbritannia.

It-distributøren EET Europarts har kjøpt den britiske reservedeldistributør og konkurrent Chiltern It. Selskapet ble etablert i 1982. Det er Storbritannias eldste av sitt slag og har 15 medarbeidere ved selskapets lokaler i London.

Chiltern It vil fusjoneres med EET Eutoparts, og som en del av oppkjøpet vil EET etablere et delelager med opp mot 2.000 deler i Storbritannia der kunder kan hente deler eller få dem tilsendt på dagen. Dette er EET sitt første innhugg i øyriket. Tidligere ble deler fra EET til Storbritannia sendt fra Danmark.

- Sammenslåingen av de to selskapene vil styrke vår posisjon både når det gjelder produkter og utvalg, men også når det gjelder service og kundestøtte, sier administrerende direktør John Thomas i EET Europarts i en melding.

Bytter bransje

Eier av Chiltern It, Graham Nye, er også fornøyd med salget.

- Jeg er overbevist om at våre kunder vil ha stor nytte av de synergier som oppnås ved å kombinere EET Europarts effektive salgs- og distribusjonsmodell, med Chilterns kjernekompetanse rundt hasteleveranser, sier Nye i en melding.

Nye skal ikke fortsette som en del av EET, og sier til britiske Channelweb at han isteden vil se etter andre muligheter i en annen bransje eller område.

Prisen EET måtte ut med er ikke offentliggjort. Oppkjøpet ble utført etter forhandlinger startet sommeren 2015.

Oppkjøp Og Fusjoner