EET kjøper to lagringsselskaper

EET kjøper to lagringsselskaper

EET kjøper britiske United Digital og Hive Tech for å ta en større andel av lagringsmarkedet.

EET Group har kjøpt de to lagringsselskapene United Digital og Hive Tech.

Ny strategi

United Digital produserer lagringssystemer til store kunder med profesjonelle media-løsninger, og har kunder som Tesco, Manchester United, undergrunnsbanen i London, Rolls Royce Motors, Commerzbank, McCann, samt store tv-selskaper i USA.

Hive er et datterselskap av United Digital, som lager lagringsløsninger rettet mot mindre kunder, mobile brukere og Apple-produkter.

- Vi er svært glade og stolte over kjøpet av United Digital, som representerer en styrking av vårt eksisterende produktsortiment. I løpet av de siste 15 årene har United Digital blitt et anerkjent merke, særlig i Storbritannia. Vi mener vi er i stand til å gjenta suksessen i de øvrige 15 europeiske land vi opererer i i dag, sier konserndirektør John Thomas i EET i en pressemelding.

Toppsjefen blir med

EET har distribuert Hives produkter siden 2010.

Som del av oppkjøpet følger United Digital- og Hive-toppsjef Hans-Henrik Enoksen med over til EET og bli ansvarlig for å bygge opp dette produktområde i alle 16 land EET er reprsentert.

- Hans-Henrik Enoksen tilfører omfattende produkt- og markedskompetanse, og han vil bidra til vår innsats om å øke salget av United Digital-produkter i Europa, samt utvikling av fremtidige generasjoner Hive-produkter og -tjenester, sier Thomas.

EET har kjøpt en rekke selskaper de siste årene, deriblant nisjedistributørene GS Scandinavia, Enitec og Proonline.